
Diş Eti Estetiği
Pembe estetik olarak da bilinen diş eti estetiği, diş eti seviyesini olması gereken standarda ulaştıran uygulamalardır. Gülerken ya da konuşurken fazlaca gözüken diş etleri, kişinin sosyal ve mesleki hayatını etkilediği için diş eti estetiği en çok tercih edilen tedavilerden biri olmuştur. Gumy smile olarak tabir edilen ve gülümseme esnasında diş etinin fazla göründüğü durumlar gülüş tasarımı yapılarak ortadan kaldırılmaktadır. Acısız ve kanamasız diş eti estetiği ile dişeti olması gereken boyutuna gelmektedir. Lazer tedavisi ile hastaya, hızlı ve kesin çözümler sunulmaktadır.
Diş Eti Estetiği Hangi Durumlarda Yapılır?
- Gülümsemede fazla gözüken diş eti olduğunda
- Ön dişetlerinde istenemeyen pigmentasyonların (koyu kırmızı renkleşmeler, lekeler) olduğu durumlarda
- Diş eti seviyelerinin ön bölge dişlerde aynı seviyede olmaması durumunda
- Diş eti çekilmelerinde
- Estetik görünüm ve kaygı amaçlı uygulanır.
Diş Eti Estetiği – Tedavi Uygulamaları

Muayene
İlk muayene ile hastanın diş eti problemlerinin belirlenmesi ve dişeti estetiği operasyon planının oluşturulması.

Tedavi
Diş eti estetiği için kullanılan tedavi yöntemleri ile diş etinin olması gereken sağlıklı yapısına döndürülmesi.

Kontroller
Düzenli kontroller ile uygulanan tedavinin başarısının ölçülmesi, diş eti hastalıklarına karşı önlem alınması.
Diş Eti Estetiği Tedavisi Nasıl Yapılır?
Gingivoplasti olarak da bilinen diş eti estetiği ya da pembe estetik, uzman hekim muayenesinden sonra hastanın dişeti yapısına göre planlanır. Genel olarak estetik diş ve dişeti estetiği yapılırken kullanılan yöntemler:
- Rejeneratif: Diş eti estetiği yöntemleri arasında bulunan rejeneratif, dişeti hastalıkları nedeniyle tahrip olan dokuların uzaklaştırılması ve doku uyarıcı proteinler ya da kemik grefti kullanılıp yeni destek yapıların oluşturulması ile uygulanır.
- Gingivektomi: Diş eti estetiği yöntemi olarak kullanılan gingivektomi ile diş eti büyümesinde ve derin ceplerin oluştuğu bölgelerde fazlalık olan diş eti çıkarılır. Diş eti konturları düzeltilir ve diş etine estetik görünüm kazandırılır.
- Gingivoplasti: Pembe estetik olarak da bilinen gingivoplasti, fazla görünen dişeti ya da asimetrik dişeti seviyelerini düzeltmek için uygulanır. Lokal anestezi altında yapılan gingivoplasti sırasında gerek görüldüğünde lamine ve zirkonyum porselenler kullanılabilir.
- Kron boyu uzatma: Dişlerde oluşan doku kaybını gidermek için kron boyu uzatılır ve fazla diş eti dokusu çıkarılır, kemik yeniden şekillendirilir. Kısacası dişlere uzun görünüm kazandırılır.
Ayrıca diş eti estetiği uygulamalarında cerrahi çözüm bulunamaması halinde dişetlerine botoks uygulanarak sorunların giderilmesi için çalışılır. Diş eti hastalığınıza göre doktorunuz doğru tedavi yöntemini belirleyecektir.
Diş Eti Estetiği Tedavisinin Avantajları
Diş eti estetiği sadece kişinin estetik kaygılarını gidermek amaçlı yapılmamakta, ayrıca ağız ve diş yapısının olması gerektiği gibi sıralanması için de uygulanmaktadır. Diş eti hastalıkları, diş yapısını bozan ve diş kayıplarına neden olan rahatsızlıklar olduğu için tedavi edilmeleri pek çok avantajı beraberinde getirir. Bunlardan bazıları:
- Diş yapıları olması gereken dizilişe kavuşur.
- Diş uzunlukları diğer dişlere göre düzenlenebilir.
- Pembe estetik ile diş iltihaplarının önüne geçilir.
- Gülüş sorunları ve estetik görünüm kaygısı ortadan kaldırılır.
- Dişlerinizi destekleyen dokular sağlığına kavuşur.
- Diş kayıplarının önüne geçilir.
Diş eti estetiği ile dişetlerinde meydana gelen kanamalar ile ağızda oluşan yaraların da engellenmesi söz konusudur. Diş eti estetiği tedavi yöntemleri sayesinde hasta, inci gibi sıralanmış dişlere kavuşur.